O GaBo

Podpora regionální gastronomie je jedním z dominantních cílů občanského sdružení Gastronomia Bohemica.

Motto aktivit podporovaných sdružením Gastronomia Bohemica zní:
„Obohacovat pobyty turistů v Česku o typicky českou gastronomii nabízenou z tradičních českých surovin v typických českých pohostinstvích a aktivně prosazovat změny ve zvyklostech a předpisech pro realizaci tohoto záměru.“

 

Propagace pouze gastronomie, bez propojení s cestovním ruchem, je samoúčelná, a věnují se jí nyní především masové sdělovací prostředky a je předmětem jejich konkurenčního boje. V tomto směru však gastronomické aktivity nabízejí italskou kuchyni, vaření za málo peněz, apod. Jen několik takových aktivit můžeme považovat za podporu české gastronomie a podpora regionální kuchyně je výjimkou. A právě spojení tradiční regionální gastronomie s cestovním ruchem je předmětem zájmu sdružení Gastronomia Bohemica.

                                                                                                                     

 

 

 

Výrobci potravin

Existující a stále vznikající malé pivovary obohacují trh s pivem a umožňují spotřebitelům uspokojovat své chuťové buňky a poznávat nová místa, kde se piva připravují. Dobrou orientací je mapa vydaná v Kartografii - Pivovary Čech, Moravy a Slezska (http://www.kartografie.cz/aktuality/pivovary-ceske-republiky-vydani-2014/) a internetové stránky http://img.blesk.cz/static/other/93/6/0/936051.swf. Také naše publikace Procházka chutěmi českých regionů poskytuje informace o malých pivovarech. Přejeme dobrou chuť.   

Partneři

Česká chuťovka  - www.ceskachutovka.cz

 

 

 

www.hotely-krumlov.cz