O GaBo

Podpora regionální gastronomie je jedním z dominantních cílů občanského sdružení Gastronomia Bohemica.

Motto aktivit podporovaných sdružením Gastronomia Bohemica zní:
„Obohacovat pobyty turistů v Česku o typicky českou gastronomii nabízenou z tradičních českých surovin v typických českých pohostinstvích a aktivně prosazovat změny ve zvyklostech a předpisech pro realizaci tohoto záměru.“

 

Propagace pouze gastronomie, bez propojení s cestovním ruchem, je samoúčelná, a věnují se jí nyní především masové sdělovací prostředky a je předmětem jejich konkurenčního boje. V tomto směru však gastronomické aktivity nabízejí italskou kuchyni, vaření za málo peněz, apod. Jen několik takových aktivit můžeme považovat za podporu české gastronomie a podpora regionální kuchyně je výjimkou. A právě spojení tradiční regionální gastronomie s cestovním ruchem je předmětem zájmu sdružení Gastronomia Bohemica.

                                                                                                                     

 

 

 

Tiskové zprávy

Pražská šunka se dostala mezi elitu.

Pražská šunka získala značku Zaručené tradiční speciality.

Zapsaný spolek Gastornomia Bohemica je na odborné scéně resortu cestovního ruchu již od roku 1995. Původně jako měsíčník „Hotel rewue“, později jako občanské sdružení a v současné době jako zapsaný spolek propagující především regionální gastronomii.

Soutěž o nejlepší ovocný knedlík 2014 - kompletní výsledky

Výsledky soutěže o Nejlepší ovocný knedlík 2014, jejíž první ročník se uskutečnil v sobotu 5. července ve Velkých Pavlovicích na jižní Moravě.

TZ: V soutěži o nejlepší ovocný knedlík 2014 to vyhrály maliny

VELKÉ PAVLOVICE, 5. 7. 2014  - V soutěži o Nejlepší ovocný knedlík 2014, jejíž první ročník se uskutečnil v sobotu 5. července ve Velkých Pavlovicích na jižní Moravě, vyhrál klasický český kynutý knedlík plněný malinami.

TZ: Před soutěží o nejlepší ovocný knedlík – 2014

PRAHA/VELKÉ PAVLOVICE, 28. 6. 2014  - Gastronomia Bohemica z.s. a Městský úřad Velké Pavlovice pořádají významnou gastronomickou událost – soutěž O NEJLEPŠÍ OVOCNÝ KNEDLÍK 2014.

Předseda poroty předává cenu

 

Nejlepší "jiné" knedlíky se vaří ve Vlašimi, nejlepší houskové karlovarské knedlíky a bramborové v Praze.

Další fotografie z akce -  http://www.gastronomia-bohemica.cz/fotogalerie-z-akci a na http://www.gastronomia-bohemica.cz/fotogalerie-ze-souteze-o-nejlepsi-cesky-knedlik-2013

 

TK Knedlík

Zleva: Zdeněk Reimann, Jiřina Dienstbierová - Rada pro mezinárodní vztahy, Pavel Franěk, Josef Sléha - Gastronomia Bohemica, o.s.

zleva Josef Sléha, Jaroslav Müllner a Čestmír Sajda

zleva Josef Sléha, Jaroslav Müllner a Čestmír Sajda

1 2 

Partneři

Česká chuťovka  - www.ceskachutovka.cz

 

 

 

www.hotely-krumlov.cz