O GaBo

Podpora regionální gastronomie je jedním z dominantních cílů občanského sdružení Gastronomia Bohemica.

Motto aktivit podporovaných sdružením Gastronomia Bohemica zní:
„Obohacovat pobyty turistů v Česku o typicky českou gastronomii nabízenou z tradičních českých surovin v typických českých pohostinstvích a aktivně prosazovat změny ve zvyklostech a předpisech pro realizaci tohoto záměru.“

 

Propagace pouze gastronomie, bez propojení s cestovním ruchem, je samoúčelná, a věnují se jí nyní především masové sdělovací prostředky a je předmětem jejich konkurenčního boje. V tomto směru však gastronomické aktivity nabízejí italskou kuchyni, vaření za málo peněz, apod. Jen několik takových aktivit můžeme považovat za podporu české gastronomie a podpora regionální kuchyně je výjimkou. A právě spojení tradiční regionální gastronomie s cestovním ruchem je předmětem zájmu sdružení Gastronomia Bohemica.

                                                                                                                     

 

 

 

Tiskové zprávy

Soutěž o nejlepší ovocný knedlík 2014 - kompletní výsledky

Výsledky soutěže o Nejlepší ovocný knedlík 2014, jejíž první ročník se uskutečnil v sobotu 5. července ve Velkých Pavlovicích na jižní Moravě.

TZ: V soutěži o nejlepší ovocný knedlík 2014 to vyhrály maliny

VELKÉ PAVLOVICE, 5. 7. 2014  - V soutěži o Nejlepší ovocný knedlík 2014, jejíž první ročník se uskutečnil v sobotu 5. července ve Velkých Pavlovicích na jižní Moravě, vyhrál klasický český kynutý knedlík plněný malinami.

TZ: Před soutěží o nejlepší ovocný knedlík – 2014

PRAHA/VELKÉ PAVLOVICE, 28. 6. 2014  - Gastronomia Bohemica z.s. a Městský úřad Velké Pavlovice pořádají významnou gastronomickou událost – soutěž O NEJLEPŠÍ OVOCNÝ KNEDLÍK 2014.

Předseda poroty předává cenu

 

Nejlepší "jiné" knedlíky se vaří ve Vlašimi, nejlepší houskové karlovarské knedlíky a bramborové v Praze.

Další fotografie z akce -  http://www.gastronomia-bohemica.cz/fotogalerie-z-akci a na http://www.gastronomia-bohemica.cz/fotogalerie-ze-souteze-o-nejlepsi-cesky-knedlik-2013

 

TK Knedlík

Zleva: Zdeněk Reimann, Jiřina Dienstbierová - Rada pro mezinárodní vztahy, Pavel Franěk, Josef Sléha - Gastronomia Bohemica, o.s.

zleva Josef Sléha, Jaroslav Müllner a Čestmír Sajda

zleva Josef Sléha, Jaroslav Müllner a Čestmír Sajda

Reprezentační slavnosti piva a minerálních vod 2013 v Táboře se konají od 6. do 9. února. Odborné anonymní degustace soutěže o Zlatou pivní pečeť začnou o den dřív. Porotu čeká náročný maratón – do soutěže je už přihlášeno na 550 vzorků piva.

V současnosti je propagována především celoplošná česká kuchyně formou např. svíčkové, ale regionální je potlačována a čeká na svou příležitost. Cestu do regionů chce usnadnit publikace „Procházka chutěmi českých regionů“, kterou připravili Petr Kratochvíl a Pavel Franěk ze sdružení Gastronomia Bohemica.  Odměnou propagátorům regionální kuchyně by bylo, kdyby turisté konstatovali, že jim regiony Česka, a to nejen s tradiční regionální kuchyní, opravdu chutnají.

Partneři

Česká chuťovka  - www.ceskachutovka.cz

 

 

 

www.hotely-krumlov.cz