O GaBo

Podpora regionální gastronomie je jedním z dominantních cílů občanského sdružení Gastronomia Bohemica.

Motto aktivit podporovaných sdružením Gastronomia Bohemica zní:
„Obohacovat pobyty turistů v Česku o typicky českou gastronomii nabízenou z tradičních českých surovin v typických českých pohostinstvích a aktivně prosazovat změny ve zvyklostech a předpisech pro realizaci tohoto záměru.“

 

Propagace pouze gastronomie, bez propojení s cestovním ruchem, je samoúčelná, a věnují se jí nyní především masové sdělovací prostředky a je předmětem jejich konkurenčního boje. V tomto směru však gastronomické aktivity nabízejí italskou kuchyni, vaření za málo peněz, apod. Jen několik takových aktivit můžeme považovat za podporu české gastronomie a podpora regionální kuchyně je výjimkou. A právě spojení tradiční regionální gastronomie s cestovním ruchem je předmětem zájmu sdružení Gastronomia Bohemica.

                                                                                                                     

 

 

 

Regionální kuchyně

Tradiční regionální kuchyně se dobře skloňuje a často se tato slova používají. Jaká jídla se však za tím skrývají? Některá uvádíme v rubrice Recepty. Uvítáme i vaše tipy na recepty tradiční české kuchyně, které předáme i ostatním čtenářům. Uvěďte i region, o kterém víte, že odtud recept pochází.

V rubrice Výrobci potravin jsou uvedeni pouze někteří místní dodavatelé, kteří působí ve vaší blízkosti, a další si jistě nahledáte sami, nebo na ně dostanete doporučení od přátel, či je poznáte na farmářských trzích apod. Ta honba za informacemi se jistě vyplatí získáním kvalitní, čerstvé, nepřevážené regionální potraviny či suroviny z místních zdrojů. Uvítáme, pokud se s vašimi zkušenosti podělíte i s námi a my ty výrobce, s kterými jste spokojeni zprostředkujeme i ostatním.

Partneři

Česká chuťovka  - www.ceskachutovka.cz

 

 

 

www.hotely-krumlov.cz